Čtvrtek, 19 září, 2024
DopravaNews

Rada kraje odsouhlasila další etapu obchvatu Brandýsa nad Labem

Rada Středočeského kraje v druhé polovině srpna odsouhlasila druhou etapu obchvatu Brandýsa nad Labem. Jde o část od Pražské silnice kolem Hrušovického rybníka a Aleje prvňáčků směrem na sídliště.

Informaci o odsouhlasení návrhu 14. aktualizace Zásad územního rozvoje Středočeského kraje přinesl před časem server zdopravy.cz Upozorňuje zároveň, že změnu musí také odsouhlasit zastupitelé, kterým však končí volební období.

Portál citoval náměstka hejtmanky Jiřího Snížka, který uvedl, že ŘSD má požadovaná stanoviska odboru životního prostředí a zemědělství krajského úřadu a Ministerstva životního prostředí ČR. Krajský úřad Středočeského kraje se také vypořádal se všemi připomínkami.

Obchvat Brandýsa nad Labem nebo-li také přeložka silnice II/101 je rozdělen do dvou etap. První etapa je od nového kruhového objezdu na obchvatu městyse Zápy k Pražské silnici. Druhá etapa směřuje od Pražské kolem Hrušovického rybníka a Aleje prvňáčků směrem na sídliště.

Část pozemku už silničáři vykoupili. Obec Dřevčice ovšem požaduje, aby obě etapy byly realizovány současně, podmínka je zakotvena v územním rozhodnutí stavby a ve stavebním povolení.

Loni v prosinci brandýská radnice uvedla, že v roce 2024 má proběhnout archeologický průzkum na první etapě obchvatu. Během roku chtěl kraj také získat stavební povolení na druhou část.

Napojení přeložek a obchvatu
Přidat na Seznam.cz
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments