Pondělí, 27 května, 2024

Zásady ochrany osobních údajů

Kdo jsme

Naše webová adresa je: www.aktualnezbrandyska.cz

Komentáře

Když návštěvníci zanechávají na stránkách komentáře, shromažďujeme údaje uvedené ve formuláři komentáře a také IP adresu návštěvníka a řetězec uživatelského prohlížeče, abychom pomohli odhalit spam.

Anonymizovaný řetězec vytvořený z vaší e-mailové adresy (nazývaný také hash) může být poskytnut službě Gravatar, abychom zjistili, zda ji používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vašeho komentáře je váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře.

Média

Pokud na web nahráváte obrázky, měli byste se vyhnout nahrávání obrázků s vloženými údaji o poloze (EXIF GPS). Návštěvníci webových stránek mohou z obrázků na webu stáhnout a extrahovat jakékoli údaje o poloze.

Soubory cookie

V případě, že se jedná o soubory cookie, je třeba je uložit do databáze: Pokud na našich stránkách zanecháte komentář, můžete souhlasit s ukládáním vašeho jména, e-mailové adresy a webové stránky do souborů cookie. Ty slouží pro vaše pohodlí, abyste při zanechání dalšího komentáře nemuseli znovu vyplňovat své údaje. Tyto soubory cookie jsou uloženy po dobu jednoho roku.

Pokud navštívíte naši přihlašovací stránku, nastavíme dočasný soubor cookie, abychom zjistili, zda váš prohlížeč přijímá soubory cookie. Tento soubor cookie neobsahuje žádné osobní údaje a po zavření prohlížeče se zlikviduje.

Při přihlašování nastavíme také několik souborů cookie, abychom uložili vaše přihlašovací údaje a volby zobrazení na obrazovce. Soubory cookie pro přihlášení se ukládají dva dny a soubory cookie pro nastavení obrazovky jsou uloženy rok. Pokud zvolíte možnost „Zapamatovat si mě“, vaše přihlášení bude uloženo dva týdny. Pokud se ze svého účtu odhlásíte, přihlašovací soubory cookie budou odstraněny.

Vložený obsah z jiných webových stránek

Články na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (např. videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová úplně stejně, jako kdyby návštěvník navštívil jinou webovou stránku.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat údaje o vás, používat soubory cookie, vkládat další sledování třetích stran a sledovat vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování vaší interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste na dané webové stránce přihlášeni.

S kým sdílíme vaše údaje

Pokud požádáte o obnovení hesla, bude vaše IP adresa uvedena v e-mailu o obnovení hesla.

Jak dlouho vaše údaje uchováváme

Pokud zanecháte komentář, komentář a jeho metadata se uchovávají po neomezenou dobu. Je to proto, abychom mohli automaticky rozpoznat a schválit případné další komentáře, místo abychom je museli schvalovat.

U uživatelů, kteří se na našich webových stránkách zaregistrují, uchováváme také osobní údaje, které poskytli ve svém uživatelském profilu. Všichni uživatelé mohou své osobní údaje kdykoli zobrazit, upravit nebo odstranit (kromě toho, že nemohou změnit své uživatelské jméno). Tyto informace mohou vidět a upravovat také správci webových stránek.

Jaká máte práva na své údaje

Pokud máte na těchto stránkách účet nebo jste zanechali komentář, můžete požádat o zaslání exportovaného souboru osobních údajů, které o vás uchováváme, včetně všech údajů, které jste nám poskytli. Můžete také požádat o vymazání všech osobních údajů, které o vás uchováváme. To se netýká údajů, které jsme povinni uchovávat pro administrativní, právní nebo bezpečnostní účely.

Kam vaše údaje zasíláme

Komentáře návštěvníků mohou být kontrolovány prostřednictvím automatické služby pro detekci spamu, která může být umístěna v zahraničí.

Zasílání newsletteru

Udělujete tímto souhlas webové stránce www.aktualnezbrandyska.cz, provozovatele Bc. Martina Halusková, DiS., IČO: 17958491, Sídlo: V Uličce 2291, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, (dále jen „Správce“), aby ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Nařízení“) zpracovávala tyto osobní údaje:

  • e-mail

E-mail je možné zpracovat na základě Vámi uděleného souhlasu a je nutné zpracovat za účelem zasílání newsletteru. Tyto údaje budou Správcem zpracovány po dobu tří let.

S výše uvedeným zpracováním udělujete svůj výslovný souhlas. Poskytnutí osobních údajů je dobrovolné. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním emailu na kontaktní údaje společnosti redakce@aktualnezbrandyska.cz.

Zpracování osobních údajů je prováděno Správcem, osobní údaje však pro Správce mohou zpracovávat i tito zpracovatelé:

  • Poskytovatel softwaru

Vezměte, prosíme, na vědomí, že podle Nařízení máte právo:

  •   vzít souhlas kdykoliv zpět,
  • požadovat po nás informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, žádat si kopii      těchto údajů,
  •   vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování,
  •   požadovat po nás výmaz těchto osobních údajů,
  •   na přenositelnost údajů,
  •   podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů nebo se obrátit na soud.

Google Adsense

Na našich webových stránkách se zobrazují reklamy poskytované reklamními společnostmi třetí strany. Tyto společnosti mohou používat údaje (nikoli však jméno, adresu, e-mailovou adresu a telefonní číslo) o vašich návštěvách těchto i jiných webových stránek k poskytování reklam na zboží a služby, které vás zajímají.

Společnost Google (jako dodavatel) používá k zobrazování reklam soubory cookie. Díky souboru cookie DART může společnost Google zobrazovat reklamy uživatelům na základě jejich návštěv na webových stránkách nalézajících se na internetu.

Soubor cookie DART společnosti DoubleClick používá služba Google v reklamách zobrazovaných na webových stránkách účastníků zobrazujících reklamy AdSense pro obsah. Jakmile uživatel navštíví webovou stránku účastníka služby AdSense a zobrazí reklamu nebo na ni klikne, může být do prohlížeče tohoto koncového uživatele vyslán soubor cookie. Údaje nashromážděné z těchto souborů cookie umožňují účastníkům služby AdSense lépe poskytovat a spravovat reklamy na svých stránkách i v rámci celého internetu.

Uživatelé se mohou po přečtení zásad ochrany osobních údajů pro reklamní a obsahovou síť Google z používání souborů cookie DART odhlásit.

Google Analytics

Tyto webové stránky používají nástroj Google Analytics, službu webové analýzy, kterou poskytuje společnost Google, Inc. (Google). Služba Google Analytics používá soubory cookie, tedy textové soubory umístěné v počítači, které pomáhají analyzovat, jak uživatelé používají dané webové stránky.

Informace vygenerované souborem cookie o tom, jak používáte webové stránky (včetně adresy IP), budou odeslány a uloženy společností Google na serverech ve Spojených státech. Společnost Google použije tyto informace k vyhodnocování užívání stránky a vytváření zpráv o aktivitě na webových stránkách pro její provozovatele, a pro poskytování dalších služeb týkajících se činností na webových stránkách as používáním Internetu.

Společnost Google může poskytnout tyto informace třetím stranám, pokud to vyžaduje zákon nebo pokud takové třetí strany zpracovávají informace jménem společnosti Google. Společnost Google nebude spojovat vaší IP adresu k žádným jiným údajům, které uchovává .

Používání souborů cookie můžete odmítnout vyjmutím příslušného nastavení prohlížeče. Upozorňujeme však, že pokud to uděláte, nebudete moci plně využívat funkčnost těchto webových stránek.

Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním údajů o vás společností Google způsobem a pro účely uvedené výše.

Informace o tom, jak nakládá s vašimi osobními údaji příslušný provozovatel sociální sítě, naleznete zde: