Pátek, 18 října, 2024
DopravaNews

Silničáři zažádali o stavební povolení na další část obchvatu Brandýsa nad Labem

Krajští silničáři zažádali o stavební povolení na další část obchvatu Brandýsa nad Labem. Již vydané povolení na jinou část se musí prodloužit.  Archeologický průzkum letos nezačne.

Server Aktuálně z Brandýska se zajímal o aktuální stav přípravy obchvatu u Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje. Stavba obchvatu neboli přeložky silnice II/101 je rozdělena do dvou etap, z níž I. etapa má dvě části.

I. etapa, 1. část začíná připojením okružní křižovatky na silnici III/0103 Radonice – Zápy, která již je hotová a tvoří obchvat městyse Zápy. I. etapa, 2. část je od nového kruhového objezdu na obchvatu městyse Zápy k Pražské silnici. II. etapa směřuje od Pražské kolem Hrušovského rybníka a Aleje prvňáčků směrem na sídliště. Obě poslední zmiňované akce budou realizovány společně. Liší se však postup přípravných prací.

„II/101 Brandýs nad Labem I. etapa, 2. část – je vydáno stavební povolení (v současné době se prodlužuje). II/101 Brandýs nad Labem, II. etapa – je požádáno o stavební povolení, předpoklad vydání cca přelom roku 2024/25,“ řekla redakci mluvčí středočeských silničářů Petra Kučerová.

V minulosti zazněly také informace, že na I. etapě by letos měl proběhnout archeologický průzkum. Dle Kučerové se tak již nestane. „V současné době se intenzivně pracuje na majetkoprávním vypořádání stavby, je zpracován geometrický plán, zpracovány znalecké posudky, je připraven materiál do Zastupitelstva kraje ke schválení odkupů – dále budou nutné podpisy smluv atd.,“ konstatovala mluvčí.

Silničáři také pracují na přípravě přeložky silnice II/610, která povede od Hrušovského rybníka kolem Popovic, za Lomem Marešovka kolem modelářského letiště až k Přezleticím, u nichž se napojí na Pražský okruh.

V tomto případě silničáři čekají na aktualizaci zásady územního rozvoje, následně bude možné dle Kučerové zahájit projekční práce.

Stavba přeložky II/610 si vyžádá zábor půdy o celkové rozloze 8,71 hektarů. Z toho 5,88 ha v první třídě bonity půdy.

Přidat na Seznam.cz
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments