Pátek, 18 října, 2024
NepřehlédněteTopZprávy

Detaily k opravě Pražské ulice v Brandýse nad Labem. Zrušení zastávky platí

Od pondělí začne velká uzavírka v Pražské ulici v Brandýse nad Labem. Naše redakce zjišťovala, zda nejde změnit rozhodnutí k zastávce autobusu MHD a další podrobnosti.

Informace sdělila mluvčí radnice Kateřina Stránská s tím, že o zrušení zastávky rozhodl ROPID a město do toho nijak nemohlo zasáhnout.

„Argumenty pro zrušení bez náhrady hovoří jasně. Zastávka nemůže být v opravovaném úseku, musí být na přehledném a bezpečném místě. Aby byla všechna bezpečnostní kritéria splněna, byla by provizorní zastávka v těsné blízkosti té na Vrábí,“ konstatovala mluvčí.

Z původní zprávy také nebylo jasné, zda se bude opravovat jen levá strana silnice. Podle mluvčí si práce v pruzích bude řídit stavební firma. Není jasné, zda začne levým, nebo pravým pruhem. Výjezd z bočních ulic nebude umožněn z bezpečnostních důvodů.

Řidiči ze sídliště U Vodojemu budou jezdit přes Seifertovu, řidiči ze Zahradního města pak přes spojku Dřevčická a Květnová. Tam technické služby ještě provedou úpravy, aby se tam dalo lépe jezdit. Usměrňovat provoz budou policisté a strážníci.

Uzavírka silnice II/610 bude trvat od 14.10. do 3.11 a provoz bude řízen semafory. Zrušena bude zastávka Zahradní město, cestující budou využívat zastávku na Vrábí. Celou Výletní projet nebude možné, protože termín dokončení je až 8. listopadu. Výjezd z čerpací stanice bude řidičům umožněn, tak že se budou musel zařadit za kolonu vozidel jedoucích v jejich směru.

Uzavírka Pražské ulice
Přidat na Seznam.cz
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Honza
Honza
4 dní před

14. 10. v půl osmé – silnice otevřena v celé šířce včetně výjezdu z okolních ulic, semafor na Zahradním městě není v provozu, autobusy nezastavují.