Pátek, 18 října, 2024
DopravaNews

Pražská ulice v Brandýse nad Labem bude částečně uzavřena. Zrušit se má i zastávka

Frekventovaná Pražská ulice v Brandýse nad Labem se na tři týdny částečně uzavře. Silničáři tam budou pokládat nový povrch. Zrušena má být také autobusová zastávka Zahradní město, lidé budou využívat zastávku na Vrábí.

Uzavírka silnice II/610 bude trvat od 14.10. do 3.11. „Omezení bude v levém jízdním pruhu, v úseku ul. Pražská v Brandýse nad Labem od křižovatky s ul. Dřevčická a U Vodojemu, po křížení s ul. Sasanková a Janáčkova. Provoz bude v tomto úseku pouze jedním (pravým) pruhem, řízený kyvadlově za pomoci světelného signalizačního zařízení (SSZ) – semaforů,“ uvedlo město.

Z bočních ulic nebude možné na Pražskou najet. Nepůjde tedy projet ze sídliště U Vodojemu ani Zahradního města. Řidiči budou muset využít pro jízdu Výletní a Seifertovou ulici, respektive ze Zahradního města ulici Květnovou, kde bude umožněno projíždět. Značky budou zakryté.

Celou Výletní projet nebude možné, protože termín dokončení je až 8. listopadu. Výjezd z čerpací stanice bude řidičům umožněn, tak že se budou musel zařadit za kolonu vozidel jedoucích v jejich směru.

Město také uvedlo, že bude zrušena autobusová zastávka Zahradní město a lidé budou muset na Vrábí. Obyvatelé jsou však značně naštvaní. „Není možné sídliště z Vrábí a Zahradní Město odsunout a odříznout z dopravy do školy směr centrum ani do škol směr Praha, kudy budou děti ráno chodit? Myslel někdo na jejich bezpečnost??? Považuji to za naprosto bezohledné řešení. Možná by se tam někdo měl jít podívat, kolik dětí a jak plné jsou spoje,“ uvedla jedna z diskutujících na Facebooku.

Přidat na Seznam.cz
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
7 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Saťák
Saťák
8 dní před

No to je opět „skvělá“ koordinace mezi městem a krajem. Neumím si představit, kudy tedy lidé budou projíždět Výletní??? Jako Na Okraji dolů a Seifertovou nahoru nebo jak? Pražská rozhodně není v tomto úseku nijak katastrofická, aby oprava nepočkala na příští rok.
A zrušení zastávky je tedy taky majstrštyk!

Magdalena Hejtmánková
Magdalena Hejtmánková
7 dní před
Reply to  Saťák

To je pravda, zase další nedomyslena věc. Ano je třeba oprava, ale doprava nedomyslena.

Honza
Honza
7 dní před

Město se opět vyznamenalo. Zrušit zastávku, která obsluhuje dvě sídliště a říct lidem, že si to mají dojít pěšky? Silnice se má opravovat v jednom pruhu, takže v druhém může zastávka bez problémů existovat, autobus by stavěl v zálivu. V druhém směru by nebyl problém udělat provizorní zastávku např. u Sasankové ulice, jenže to nikoho ani nenapadlo, nejspíš nikdo ze zastupitelstva autobusem nejezdí. Případně by se to dalo řešit domluvou s benzinkou, že by se stavělo někde u ní nebo udělat zastávku v místě, kde je Pražská široká (u křižovatky s Dřevčickou v odbočovacím pruhu).
Příjezd na Zahradní Město po bahnité a děravé polňačce bude také lahůdka, zvlášť, když po stejné cestě budou jezdit i stroje na stavbu.

Redakce
Admin
6 dní před
Reply to  Honza

Přečtěte si druhý článek, kde je to vysvětleno. Není to možné z bezpečnostních důvodů.

Honza
Honza
6 dní před
Reply to  Redakce

Dobrý den, článek jsem samozřejmě četl, ale obecná formulace údajných bezpečnostních důvodů mě tedy rozhodně neuspokojila. Zajímavé je, že k benzince se dá dostat bez omezení, ale z žádných okolních ulic to možné nebude, přitom by tam stačilo dát stejnou značku „Zařaď se do kolony“. To samé by mohlo platit minimálně u volného autobusového zálivu. Na mě to dělá dojem, že se nikdo ani nepokusil hledat vhodné řešení.

Honza
Honza
6 dní před
Reply to  Honza

Jinak pro zajímavost bych uvedl, že jestli se nemýlím, tak zastávka Zahradní Město ve směru do Prahy fungovala až doteď v nezměněném stavu po dobu celé její existence, tedy bezmála 20 let. Za tu dobu se jí nedotkla jediná výluka – nikdy se nerušila, nepřesouvala, dokonce zde jezdí stále ty stejné linky jako v době vzniku. Možná i to je důvod silného odporu, když jí chtějí najednou bez náhrady zrušit.
A druhá zajímavost: pro obyvatele sídlišť může být rychlejší jít po silnici na zastávku Dřevčice, cihelna než na Vrábí (pokud jedou do Prahy). Pěší vzdálenost na zastávky je srovnatelná, ale od cihelny bude jízdní doba autobusu menší o cca 2 minuty. Je absurdní mít nejrychlejší cestu přes zastávku ve vedlejší vesnici uprostřed pole.

Redakce
Admin
5 dní před
Reply to  Honza

Upřímně nejsme odborníci na dopravu ani bezpečnost, ale budeme věřit těm, kteří to tak vymysleli. Taky se nás to týká a budeme chodit na zastávku na Vrábí, budeme si muset ráno přivstát a chodit dříve. No a co? Ty tři týdny to snad vydržíme. Na světe jsou horší věci, než tato banalita. Mějte se hezky!