Pátek, 18 října, 2024
ČelákoviceNewsPříroda a ekologie

Na odchyt dravce v prodejně v Čelákovicích povolali rybáře

Strážníci, hasiči a nakonec také rybáři lovili minulý týden v Čelákovicích dravce z prodejny Super zoo. Nakonec se jej podařilo chytit a vypustit.

Do obchodu Super zoo vyrazili nejprve čelákovičtí hasiči se strážníky, kteří se dravce snažili chytit. Jenže se odchyt nedařil, a tak byli přivoláni rybáři se svým nářadím. Podle zveřejněných fotografií by se mohlo jednat o krahujce obecného.

„Už to vypadalo na skóre 1:0 pro dravce, ale to se nakonec otočilo a záchranáři vyhráli. Dravec si poté bezpečně odletěl do přírody. Během této akce nebyla zraněna žádná zvířátka, obsluha prodejny ani záchranáři,“ informovali hasiči z Čelákovic. Zásah trval tři hodiny.

Krahujec obecný je v Evropě celkem běžným dravcem, který žije v lesích, ale také v parcích a dokonce ve městech. Má početnou populaci v Praze, kde loví třeba holuby. Ptáci patří mezi jeho nejčastější potravu, jinak loví i savce nebo obojživelníky. Ptáci vyskytující se v ČR jsou přelétaví až tažní. Krahujec je chráněn jako silně ohrožený druh.

Foto: Hasiči Čelákovice

Přidat na Seznam.cz
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments