Pátek, 20 září, 2024
KulturaTop

Podzim je čas strašidel aneb Tajemné toulky Boleslaví 2024

Krátce před příchodem listopadu, měsíce podzimních plískanic, větrů na strništích a prvních mrazíků, kdy ze stromů opadávají zbylé listy a spadlá semínka se zabydlují v hliněné peřince, se netopýři a další živočichové ukládají k zimnímu spánku. Je to pravý čas na oslavu příchodu zimy a období, kdy se objevuje most mezi světem mrtvých a živých. Je čas k pořádání různých strašidelných akcí pro děti i dospělé.

Taková událost se nesmí prošvihnout! Skupina nadšenců se proto rozhodla uspořádat strašidelnou akci pod názvem “Tajemné toulky Boleslaví”, která je věnována hlavně dospělým. Objevte noční historické centrum, kde na vás čeká stezka odvahy se živými i neživými strašidly. Temný podzimní večer a hustá tma vytvářejí ideální atmosféru pro taková setkání!

Dovolujeme si Vás tímto pozvat na vzrušující kulturní událost, která se bude konat v historické části Staré Boleslavi, ve spolupráci se vzdělávací agenturou Educenter, Coworking BOBR a Kolegiátní kapitula sv. Kosmy a Damiána. Přijďte se bát v sobotu, 12. října, a čelte svému strachu na této akci. Nezapomeňte si vzít baterku a pohodlnou obuv. Pokud se cítíte nejistě, doporučujeme dorazit na start již v 18:30, než se setmí.

Na této akci se budete pohybovat na místech, kam se běžně nedostanete. Pro všechny příznivce dobrých hororů to bude zajímavý večer. Zastoupení budou mít postavy z klasických hororových filmů, dále na osvěžení byly zakomponovány oblíbené postavy z literárních děl a dětských filmů s nečekaným dějovým zvratem.

Začátek i konec akce je na stejném místě – v prostorách společnosti Coworking BOBR, nám. sv. Václava 60/12, 250 01 Stará Boleslav. Vstupenky není možné zakoupit na místě, protože počet míst je omezen. Do konce září je možné pořídit vstupenky za 250,- Kč a od října už za 350,- Kč. Otevíráme v 18:30 a poslední návštěvníky přijímáme nejpozději do 21:00 hodin kvůli nočnímu klidu. Parkování je k dispozici na Mariánském náměstí a v přilehlém okolí.

Na startu obdržíte instrukce a mapku se stanovišti. Na jednotlivých stanovištích budete hledat skryté předměty, plnit úkoly a luštit šifry, které vám pomohou vyluštit tajenku. Ti, kteří ji úspěšně vyřeší, vstoupí do závěrečné místnosti, kde na ně bude čekat překvapení.

Celkem bude k dispozici až 20 stanovišť, která můžete navštívit v libovolném pořadí, všechny se nacházejí v blízkosti. Předpokládaný čas pro projití všech stanovišť činí přibližně 60 minut.

Připravte se na chladnou temnotu tím, že si vezmete něco teplého na sebe – vzrušení z objevování neznámého vás jistě zahřeje! Kdo ví, jaká překvapení na vás čekají za rohem? Přijďte s otevřenou myslí a připraveni na nové zážitky!

Pořadatel: Educenter s.r.o
Partneři: Coworking BOBR a Kolegiátní kapitula sv. Kosmy a Damiána
Spolupracující: Baráčnici Brandýs nad Labem, Mažoretky Pirouette, SDH Stará Boleslav, Ing. arch. Markéta Bahníková, Bolservis Jiří Sládek a řada dalších dobrovolníků a nadšenců

Vstupenky k dostání zde: https://www.ticketportal.cz/event/Tajemne-toulky-Boleslavi-2024

Zdroj: Educenter s.r.o
Foto ilustrační

Přidat na Seznam.cz
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments