Pátek, 18 října, 2024
KrimiNews

Hasiči zlikvidovali požár haly v Brandýse nad Labem. Škoda je 50 milionů

Středočeští hasiči v sobotu ráno ohlásili, že snižují poplachový stupeň u požáru haly v Brandýse nad Labem. Plameny dostali pod kontrolu a místo dohašovali a kontrolovali. Příčina vzniku není známa. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 milionů korun.

„Před půl sedmou byl snížen stupeň požárního poplachu na první. Jednotky se vrací na své základny. Na místě zůstává na dohlídku po požáru jednotky Stará Boleslav a dobrovolná jednotka Brandýs nad Labem,“ oznámil mluvčí hasičů Jan Sýkora na síti X.

Dvaadvacet jednotek hasičů vyjelo k požáru v pátek odpoledne. Uvnitř byl uskladněn karton, který se velmi obtížně hasí a má velkou výhřevnost. Na pomoc také vyjeli hasiči z Prahy.

Večer měli hasiči na místě 9 malých cisteren, 11 velkokapacitních cisteren a dva žebříky. Dále tam létal dron a k dispozici bylo také mobilní operační středisko. Celkem tam zasahovalo 28 profesionálních hasičů a 59 dobrovolných hasičů.

Během pozdního odpoledne dorazila na místo také chemická laboratoř z Kamenice, která měřila škodliviny v ovzduší. „Rozborem bylo potvrzeno, že nebezpečné látky nepřekračují maximální povolené limity, přesto bylo vydáno doporučení v přilehlých oblastech nevětrat a nezdržovat se v místech, kam se dým přesouval,“ doplnil Sýkora.

Příčinu požáru budou hasiči teprve zjišťovat.

Přidat na Seznam.cz
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments