Sobota, 18 května, 2024
DopravaNews

Z nebezpečné křižovatky u D11 bude kruhový objezd

Nebezpečná křižovatka u obce Jirny se změní na kruhový objezd. Silničáři s jeho výstavbou nedávno začali. Stavba bude stát 18,3 milionu korun.

Křižovatka ve tvaru T na silnici II/611 je postrachem mnoha řidičů, kteří se potřebují dostat od dálnici D10 směrem na Nehvizdy, Mstětice nebo Horní Počernice. Vyjet z vedlejší silnice na hlavní je někdy nadlidský úkol.

To by se mělo změnit za přibližně čtyři měsíce, kdy je termín dokončení kruhového objezdu.

„V okružní křižovatce je navržen středový ostrov s poloměrem R = 7,00 m, tento bude lemován zpevněným prstencem šířky 2,50 m. Na okružní křižovatku se připojí celkem 3 větve a bude provedena jedna spojovací větev ve směru od D11 k obci Nehvizdy (směr Poděbrady),“ uvedli silničáři.

Zhotovitelem je firma PORR s.r.o., stavba bude stát 18 268 822  Kč s DPH. Termín dokončení kruhového objezdu u obce Jirny je stanoven na únor 2024.

Foto: MK Doprava, KSÚS

Přidat na Seznam.cz
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Monika
Monika
2 měsíců před

Bude konec února a s pokračováním kulaťáku se ještě nezačalo a to měl být hotový do konce února 2024.

Vlastimil
Vlastimil
9 dní před
Reply to  Monika

Též jsem si všiml, že ještě není hotový, denně tam jezdím, a je to docela opruz to objíždět na kruháč do Nehvizd k Lidlu, a zase zpátky, když jedu od dálnice D11. Ale tak teď už to je skoro hotové, ale ještě to není hold úplně no. (Zbývá pár drobností typu značení atd.) Už aby to každopádně bylo. Dočkáme se paní Moniko, nebojte.