Pátek, 18 října, 2024
KulturaNews

Starousedlíci se potkali s novými obyvateli Brandýsa nad Labem. Byla i hudba

Brandýs nad Labem má od října stovky nových obyvatel. Stavitelé Bydlení Brandýs dokončili a zkolaudovali během letních měsíců první etapu. Projekt vznikl nedaleko historického centra, kde navazuje na výstavbu rodinných domů. Bydlení nabídne netradiční spojení osobního a družstevního vlastnictví. Vzniká tak čtvrť budoucnosti především pro rodiny s dětmi s pestrou skladbou obyvatel.

Zatímco byty do osobního vlastnictví si už jejich majitelé převzali, teď finišují práce na družstevní etapě, kam se noví majitelé nastěhují během jarních měsíců. V projektu zbývají poslední byty. Místní už ale ocenili vybudované parkourové hřiště. Vznikne ještě veřejné hřiště pro děti a ohniště s lavičkami. Nový domov chtějí oslavit Brandýští se starousedlíky, proto všechny zvou na Sousedské setkání s koncertem kapely Dekameron band 10. října od 17 hodin (křižovatka ulic Augustina Lukeše a Karla Lípy).

„Jsme rádi, že můžeme touto cestou pozvat a poznat naše sousedy. Vybrali jsme si tento projekt, protože to máme kousek do Prahy, ale hlavně se nám líbí Brandýs, jako místo pro naši rodinu. Máme to kousek do školky i školy, a přitom do Prahy je to jenom deset minut cesty na metro. Víkendy tak můžeme trávit v překrásném městě, nebo třeba v přírodě. Navíc máme byt vybavený velkou terasou a moje žena už se těší, jak tam bude pěstovat květiny a zeleninu,“ říká Jiří Šonský, nový obyvatel Brandýsa nad Labem. Vstup na akci je zdarma.

Díky spojení bytů do osobního vlastnictví (176 bytů) a družstevní části (132 bytů) se daří zachovat pestrou skladbu obyvatel města. Nové parkourové i dětské hřiště navíc budou sloužit všem. V místě nebudou chybět ani veřejné prostory pro odpočinek místních, návštěvníků a komerční prostory. Cílem nebylo jen postavit další bytové domy, ale řešit prostor jako celek pro spokojené bydlení všech věkových kategorií.

„Náš projekt vyrostl na místě zanedbané a nevyužité lokality, která dřív jen hyzdila okolí a vytvořil logické a chybějící rozhraní mezi průmyslovou zónou a rodinnými domy. Propojili jsme byty do osobního vlastnictví s družstevní formou. Většinu bytů v první etapě financovali jejich majitelé prostřednictvím hypoték, zájemci o družstevní bydlení ji nepotřebují. Proto ji často využívají mladé rodiny. Celý projekt dokončíme příští rok na jaře,“ upřesňuje Ivo Vrbka za společnost Bydlení Brandýs.

Zdroj: Tisková zpráva Bydlení Brandýs

Přidat na Seznam.cz
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Starousedlík Brandýsa
Starousedlík Brandýsa
8 dní před

To bude bitka, voni už jim to starousedlíci vysvětlí, jak jsou rádi, že kvůli nim je sice stále 10 km do Prahy,ale jedou tam hodinu v koloně. A kdyby jen do Prahy Kolony všude – silnice, doktoři, školy, kroužky. Brandýs BYL dobré misto k bydlení. Teda než se pristěhovali….