Pátek, 18 října, 2024
NewsSpolečnost

V Brandýse nad Labem byla otevřena sportovní hala za čtvrt miliardy

Za přítomnosti vzácných hostů a pod moderátorskou taktovkou Libora Boučka byla v pondělí slavnostně otevřena multifunkční sportovní hala Josefa Kaluhy při Základní škola Palachova Brandýs n. L.

Po ceremoniálu, kterého se účastnila Hejtmanka Petra Pecková, představitelé Národní sportovní agentura, předseda ČBF a ČUS Miroslav Jansta, místní sportovní osobnosti Ondřej Synek, Jiří Prskavec nebo Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem, halu svým tréninkem pokřtily prvoligové „basketačky“ z DSK Basketball Brandýs . Dnes už modulární hala, která se do rozdělit hned na tři tělocvičny, slouží hodinám tělocviku.

Významných hostí na slavnostním otevření bylo samozřejmě mnohem více, podívat se a pohovořit o průběhu stavby přišli i ti, kteří se o „dotlačení“ projektu do zdárného konce zasadili – bývalí zastupitelé Jan Jirovský a Hynek Homolka nebo emeritní starosta města Vlastimil Picek. Velký dík zaslouží také referenti úřadu, kteří byli dennodenně přítomni realizaci.

Pásku stříhali také zástupci společnosti Auboeck, která se zhostila stavby samotné, nebo projekční kanceláře Atelier 99, koordinátora dotace 3L studio s.r.o. či městské architektky. Nechyběla ani manželka legendárního tělocvikáře Josefa Kaluhy, po němž nese nová hala jméno.

Ostatně, v hale se sešla i slušná parta místních tělocvikářů. Jednomu z nich byla na místě udělena Svatováclavská plaketa. Řeč je o sportovci, učiteli tělesné výchovy a bývalém řediteli ZŠ Na Výsluní Jiřímu Mašínovi.

Stavba haly byla zahájena před dvěma lety, přesně na den stého výročí Dany a Emila Zátopkových. Investiční náklady představovaly téměř 240 milionů korun. Částkou 60 milionů korun se podílela dotace Národní sportovní agentury, přes 80 milionů korun poskytl evropský Operační program Životní prostředí.

Dopoledne bude hala o celkových s rozměrech 45 x 25 metrů sloužit školákům. Odpoledne sportovním klubům a místním organizacím pro volnočasové aktivity dětí a mládeže. Večer pak dospělým. Zázemí zde vedle florbalistů a dalších sportovců najdou již zmíněné basketbalistky. První domácí zápas zde ženy odehrají 19. října proti Žabinám. Divácká kulisa nabízí solidních 300 míst, tak je přijďte podpořit.

Zdroj: Město Brandýs nad Labem – Stará Boleslav

Foto: Cwakalka, Veronika Janečková

Přidat na Seznam.cz
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments