Pátek, 20 září, 2024
DopravaNews

Zeleň ve Výletní v Brandýse nad Labem nechtěli místní. Přáli si parkoviště

Město Brandýs nad Labem – Stará Boleslav otevřelo v minulých dnech další úsek zrekonstruované Výletní ulice. Nový povrch doplnila parkovací místa, ale zeleň, o které se v minulosti mluvilo, tam chybí. A má to několik důvodů.

Výletní ulice se nově otevřela v úseku Pražská – Antonína Slavíčka. Lidé se také bez problémů dostanou do ulice Wolkerova k poliklinice. Zároveň začala poslední letošní etapa rekonstrukce, a to mezi ulicemi Antonína Slavíčka a Vrábská.

Novou silnici ulice potřebovala, stejně jako nové chodníky. Myslelo se rovněž na parkovací místa a nový prostor autobusové zastávky. Jenže v minulosti vedení radnice slibovalo, že projekt Výletní ulice změní a doplní tam zelené plochy, stromy či cyklopruh. Mluvilo se také o jednosměrce.

Proč se plány nezměnily v realitu, jsme se zeptali bývalého starosty Roberta Pechy (Vy Jste Město), který vysvětlil, že to má mnoho důvodů.

„Celá příprava nebyla jednoduchá a nakonec se ukázalo, že je nezbytné vyjít z platného stavebního povolení z roku 2013. Ten s věcmi jako cyklopruh, nebo zeleň vůbec nepočítal,“ konstatoval Pecha. V roce 2013 vedl radnici Ondřej Přenosil (ODS).

Pecha doplnil, že změna projektu se zelení a cyklopruhem narazila na problém s rozměrem ulice. Musí zde být totiž zachován provoz MHD, a proto město nedostalo souhlas od Integrované dopravy středočeského kraje ani policie.

Líbí se vám zrekonstruovaná Výletní ulice?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Jenže proti zeleni v ulici byli také občané. „Zvažovaná zeleň byla jednoznačně odmítnuta obyvateli ulice na schůzce s projektanty v listopadu 2023. Doplnění zeleně by znamenalo zrušení parkovacích stání, a to se nelíbilo obyvatelům,“ vysvětlil Robert Pecha.

Město pod jeho vedením ještě zvažovalo nějaké změny během realizace stavby, ale to už dle jeho slov neměli možnost prosadit, protože byli zastupitelstvem v květnu odvoláni.

Přidat na Seznam.cz
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Saťák
Saťák
3 dní před

Zaplať pánbůh, že ty změny neměli čas prosadit! Výletní je úzká ulice, spousta domů vůbec nemá vjezd, protože byly stavěny v době, kdy auta nebyla běžnou součástí života, a kde by je asi parkovali??? Kde by parkovaly návštěvy nebo servis? Spousta zeleně je v každé zahradě kolem, vůbec není potřeba cpát ji za každou cenu na ulici, zejména když je úzká. To samé cyklopruh, normální cyklista ví, že se jezdí při pravém okraji vozovky.
Jezdím často do zahraničí, ale nikde jsem neviděl takové harakiri s takzvanými zálivy zeleně a absencí parkovacích míst, jako například ve Staré Boleslavi.

Karel
Karel
2 dní před

To máte kliku. Bydlím na Praze 7 a tady na občany z vysoka …… hlavně aby si starosta mohl opilý jezdit po stezce.

Jiřina
Jiřina
2 dní před
Reply to  Karel

Co to melete,když zde nebydlíte tak si odpusťte takové poznámky .

Václav
Václav
2 dní před
Reply to  Jiřina

Ty nemel a radši čti.

Vyjádřit se může každý a pán si jen postěžoval jak jeto u něho na Praze 7.

Taky ti mohlo dojít že třeba pán odtud může i pocházet.

Co ti natom jako vadí?

Nech se vyšetřit a do nikoho se hned neopírej.

Last edited 2 dní před by Václav